Vin resa till Tyska Rüdesheim

Vin resa till Rhendalen

Upplev härliga Rhendalen tillsammans med oss. Vi gör en trevlig båttur på Rhen, provar goda viner och tar en promenad genom vinodlingarna. Vinstugorna ligger tätt på Drosselgasse och bjuder in till trevliga kvällar.

Dag 1. Hemorten-Göteborg. Avresa under förmiddagen mot Göteborg. I Brålanda gör vi ett längre stopp för mat/fika. Vi kliver ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss till Kiel. Ombord installeras vi i våra hytter och äter sedan resan första gemensamma middag ombord. Under kvällen finns sedan möjlighet till shopping eller bara lyssna till lite musik i bar området.

Dag 2. Kiel-Rüdesheim. Efter en god frukost ombord så kör vi ut på dom fina tyska motorvägarna. Färden går via Hamburg och Frankfurt am Main. Under eftermiddagen når vi Rhendalen och den trevliga vinorten Rüdesheim. Incheckning på Hotel Trapp. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Rüdesheim. Efter frukost samlas vi för att promenera till linbanan. Med denna svävar vi ovanför vinodlingarna till Germanica statyn. Här har bjuds vi på en fantastisk utsikt över odlingarna och floden Rhen. Tillsammans med en guide promenerar vi genom vin lundarna och får information om vinproduktion och har även möjlighet att ställa frågor till ett proffs. Lunch kommer att serveras ute i det fria. Det blir en lättare sopplunch bland druvor och med vacker utsikt över Rhen. Nere i stan väntar en vinprovning. Här finns även chans att handla med goda viner. På kvällen äter vi middag på hotellet. Och man kan sedan med fördel ta plats på någon utav dom trevliga vinstugorna och njuta av god dryck och musik.

Dag 4. Rüdesheim. Frukost.Direkt på morgonen ska vi bege oss ut på en båttur på Rhenfloden. Vi är ute i ca 1,30 timma. Under vår färd ser vi flera mysiga orter och borgar. Turen avslutas i St:Goarshausen där bussen tar oss tillbaka till Rüdesheim. Vi besöker här bränneriet Asbach. Här tillverkar man weinbrandt (en slags konjak). Det är denna som används till att göra  Rüdesheimer Cafe. Här finns också möjlighet att köpa med dryck eller praliner m.m Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Rüdesheim-Hamburg. Efter frukost tar vi farväl av Rüdesheim och beger oss norrut till dagens mål Hamburg. Här kommer vi att bo och äta på Leonardo hotell. (Detta ligger utanför själva staden)

Dag 6. Hamburg-Kiel. Frukost på hotellet och avfärd till Heiligenhafen. Här gör vi ett shopping stopp hos Fleggaard för att dom som vill kan fylla på barskåpet lite ytterligare.Efter detta beger vi oss till färjan i Kiel och ni får lite egen tid på stan för att fika eller äta.. Vi kliver sedan ombord på Stena Lines färja.Denna avgår 18.45. Vi äter resan sista middag tillsammans.

Dag 7. Göteborg-Hemorten. Frukost ombord. Ankomst till Göteborg kl 09.15. Därefter färd till våra hemorter. Paus i Brålanda för mat/fika