Vin och sparris resa till Lübeck 2024

Nyhet. Möt våren i norra Tyskland

Vi möter våren i den mysiga Hansa staden Lübeck och tar er med på vinprovning och besöker en Sparris gård där vi äter en god Sparris lunch. Möjlighet att handla med goda viner och fin Tysk sparris.

Dag 1 Hemorten-Lübeck. Bussen rullar under morgonen söder ut och vi åker två korta färjeturer Helsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgarden. Under kvällen når vi Hansa staden Lübeck och vårat hotell Holiday Inn som ligger vägg i vägg med gamla stan. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Lübeck stadstur + Vinprovning. Efter en god frukost så kommer vi tillsammans med en lokalguide göra en stadsrundtur. Denna sker både med buss och till fots.Gamla stan som ligger på en ö, omgiven av floden Trave är mycket sevärd. Så som den gamla stadsporten Holstentor, Rådhuset,St:Marienkirche, dom vackra köpmanna husen m.m. Innan vinprovningen finns möjlighet att äta lunch på egen hand. Vi bänkar oss återigen i bussen för att åka till vår vinprovning i Grebin på Weingut SJ Montigny. Vingården hör till en av dom nordligaste i Tyskland och har funnits här sedan 2009. Familjen äger ytterligare två gårdar längre söder ut. Här provar vi tre olika sorter och får en kortare promenad i vinfältet. Givetvis möjlighet att handla med av gårdens drycker. Kvällen fri. Här finns möjlighet att äta middag i någon utav stadens mysiga restauranger.

Dag 3 Lübeck-Buchholz utflykt. Frukost. Bussen tar oss sedan ut på landet till Buchholz vid Ratzeburger sjön. Här ska vi besöka Lödings bondgård vid sjön. Här blir vi mottagna och får information och en traktor tur ut i Sparrisfälten. Här odlas fin vit sparris. Vi blir senare bjudna på en Sparris buffé med olika tillbehör. Gården har även hallon odlingar och gris uppfödning. Innan återfärd till stan så finns möjlighet att handla med prima Sparris.Vi åker nu ut till shoppingcentrat Citti som ligger i utkanten av Lübeck. Här finns massor av olika butiker. Möjlighet att fylla på barskåpet med olika drycker. Åter vid hotellet är kvällen fri.

Dag 4 Lübeck-Hemorten. Efter frukost packar vi in vårat bagage i bussen och beger oss hemåt. Rutten blir den samma som på nerresan.

Bokas senast 27/3-24