Våren i Holland 2022

Den klassiska blomster resan

Vi möter våren i Holland och har som vanligt ansträngt oss för att göra denna resa till en upplevelse att minnas. Färgsprakande blomster fält varvat med storstads upplevelse i Amsterdam, med intressant stadsrundtur på stadens vackra kanaler.

Dag 1. Hemorten-Trelleborg. Bussen tar oss ner till Trelleborg där vi under kvällen checkar in på TT-lines fartyg som ska ta oss till Tyska Travemünde. Ombord serveras en god middag och vi installeras i våra hytter.

Dag 2 Travemünde-Nunspeet. Efter en god frukostbuffé ankommer vi till Travemünde. Ombord på bussen sätter vi fart ut på de Tyska motorvägarna. Vi stannar givetvis under dagen för fika och lunch. Vi kör in i Holland och kommer under eftermiddagen ut till Nordsjön. Här kör vi ut på den drygt 3 mil långa vallen eller Afsluitsdijk som binder samman provinsen Noord-Holland och provinsen Fryslân. Ett gigantiskt bygge som uppfördes mellan 1927-1933. Dess historia får vi höra mera om. Ett foto stopp görs vid monumentet och vi befinner oss mitt ute i Nordsjön. Efter vallen hoppas vi se de första blomster fälten. En färgsprakande upplevelse. På kvällen checkar vi in på hotell Villa Vennendal i Nunspeet.Här serveras en gemensam middag.

Dag 3 Amsterdam.Efter frukost startar vi en ny spännande dag. Vi kommer att besöka en bondgård. Här får vi se hur man tillverkar äkta Holländska träskor följt utav ost tillverkning. Vi får även provsmaka gårdens egen tillverkade ost med många spännande smaker. I den välsorterade butiken kan man köpa med sig sin favorit. Det finns även en välsorterad souvenirbutik. Bussen tar oss sedan in till dom centrala delarna av Amsterdam. Här kommer ni att få fri tid att upptäcka staden på egen hand. På gågatan finns det många trevliga butiker och den flytande blomstermarknaden är inspirerande. Under eftermiddagen gör vi en båttur på Amsterdams kanaler. Detta är det bästa sättet att göra en stadrundtur på. Vi ser dom pampiga köpmanna husen som kantar kanalerna men även dom otaliga husbåtarna. Alla i olika skick. Efter detta tar bussen oss tillbaka till vårat hotell i Nunspeet där middag serveras.

Dag 4. Delft/Keukenhof. Stärkta av en god frukost startar vi en ny spännande dag. Bussen tar oss till porslins staden Delft. Här fanns förr ett flertal porslins fabriker.Nu finns endast två kvar. Vi kommer att besöka en utav dom. Vi får en guidad rundtur där vi får veta hur denna vackra fajans tillverkas. Och det finns möjlighet att handla med sig trevliga porslins föremål. Bussen kör sedan vidare till Lisse och blomsterparken Keukenhof. Här strosar ni själva runt i denna fantastiska park och kan njuta av miljontals olika lökväxter. Färger och dofter ger oss en skön vårkänsla Man kan också titta in i växthusen och den som vill kan få tips om hur man binder vackra blomster arrangemang. Och kanske lockas vi av att handla med oss lite lökar till vår egen trädgård eller balkong. Åter på hotellet serveras en god middag.

Dag 5. Nunspeet-Travemünde. Efter frukost lämnar vi hotellet. Vi kommer att besöka Orchidee farmen i Luttelgeest. Här finns olika tropiska trädgårdar. Och så klart ett hav av orchideer. Ljuvliga fjärillar och flera andra små djur.  Färden går upp genom Tyskland. Om allt går som vi har tänkt så kommer vi att göra ett shopping stopp i Lübeck vid ett stort shopping centra med många olika butiker. Här kan man med fördel även fylla upp barskåpet. På kvällen kl 22.00 är det åter dax för en färjetur till Trelleborg. Ombord serveras en gemensam middag

Dag 6.Trelleborg-Hemorten. Frukost ombord. Bussen tar oss sedan upp genom vårt avlånga land mot våra hemorter. Vi stannar givetvis för fika och mat på passande ställen.