Våren i Holland 2021

Den klassiska blomster resan

Vi möter våren i Holland och har som vanligt ansträngt oss för att göra denna resa till en upplevelse att minnas. Färgsprakande blomster fält varvat med storstads upplevelse i Amsterdam, med intressant stadsrundtur på stadens vackra kanaler.

Dag 1. Hemorten-Trelleborg. Bussen tar oss ner till Trelleborg där vi under kvällen checkar in på TT-lines fartyg som ska ta oss till Tyska Travemünde. Ombord serveras en god middag och vi installeras i våra hytter.

Dag 2 Travemünde-Nunspeet. Efter en god frukostbuffé ankommer vi till Travemünde. Ombord på bussen sätter vi fart ut på de Tyska motorvägarna. Vi stannar givetvis under dagen för fika och lunch. Vi kör in i Holland och kommer under eftermiddagen ut till Nordsjön. Här kör vi ut på den drygt 3 mil långa vallen eller Afsluitsdijk som binder samman provinsen Noord-Holland och provinsen Fryslân. Ett gigantiskt bygge som uppfördes mellan 1927-1933. Dess historia får vi höra mera om. Ett foto stopp görs vid monumentet och vi befinner oss mitt ute i Nordsjön. Efter vallen hoppas vi se de första blomster fälten. En färgsprakande upplevelse. På kvällen checkar vi in på hotell Veluwe Sparrenhorst. Här serveras en gemensam middag.

Dag 3. Delft/Keukenhof. Stärkta av en god frukost startar vi en ny spännande dag. Bussen tar oss till porslins staden Delft. Här fanns förr ett flertal porslins fabriker.Nu finns endast två kvar. Vi kommer att besöka en utav dom. Vi får en guidad rundtur där vi får veta hur denna vackra fajans tillverkas. Och det finns möjlighet att handla med sig trevliga porslins föremål. Bussen kör sedan vidare till Lisse och blomsterparken Keukenhof. Här strosar ni själva runt i denna fantastiska park och kan njuta av miljontals olika lökväxter. Färger och doftar ger oss en skön vårkänsla Man kan också titta in i växthusen och den som vill kan få tips om hur man binder vackra blomster arrangemang. Och kanske lockas vi av att handla med oss lite lökar till vår egen trädgård eller balkong. Åter på hotellet serveras en god middag.

Dag 4. Amsterdam. Efter frukost startar vi en ny spännande dag. Vi kommer att besöka en bondgård. Här får vi se hur man tillverkar äkta Holländska träskor följt utav ost tillverkning. Här får vi provsmaka gårdens egen tillverkade ost. Här finns många spännande smaker. Det finns även möjlighet att handla med olika godsaker. Bussen tar oss nu in till dom centrala delarna av Amsterdam. Här har ni fri tid att upptäcka staden på egenhand. Stadens gågata har ett stort utbud av butiker och den flytande blomstermarknaden inspirerar oss säkert till roliga inköp. Under eftermiddagen samlas vi för att göra en gemensam båttur på Amsterdams kanaler. Detta är det bästa sättet att göra en stadsrundtur på. Vi ser dom pampiga köpmanna husen som kantar kanalen men även dom otaliga husbåtarna. Alla i olika skick. Bussen tar oss sedan tillbaka till vårat hotell i Nunspeet där middag serveras

Dag 5. Nunspeet-Travemünde. Efter frukost lämnar vi hotellet. Vi kommer att besöka Orchidee farmen i Luttelgeest. Här finns olika tropiska trädgårdar. Och så klart ett hav av orchideer. Ljuvliga fjärillar och flera andra små djur.  Färden går upp genom Tyskland. På kvällen är det åter dax för en färjetur till Trelleborg. Ombord serveras en gemensam middag

Dag 6.Trelleborg-Hemorten. Frukost ombord. Bussen tar oss sedan upp genom vårt avlånga land mot våra hemorter. Vi stannar givetvis för fika och mat på passande ställen.

Pris för denna resa kommer under hösten.