Stavanger med blomsterön Flor & Fjaere 2023

  • Våra resor
  • Stavanger med blomsterön Flor & Fjaere 2023

Upplevelser på blomster ön och mäktiga Lysefjorden.

På denna resa får vi uppleva höga fjäll,grönskande dalar,djupa fjordar och blomsterön Flor & Fjaere. Vi kommer att färdas längs Sörlandskusten mot oljestaden Stavanger. En av dagarna kommer vi att göra en sjöresa på Lysefjorden.Här får vi se den 700 meter höga bergsformationen Preikestolen.

Dag 1.Hemorten-Arendal. Vi startar under morgonen och når rätt snabbt den Norska gränsen. Under dagen stannar vi på passande ställen för fika/lunch. Dagens mål är Arendal och Clarion hotell Tyholmen På kvällen äter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2. Arendal-Stavanger. Efter frukost bänkar vi oss i bussen och åker längs Sörlandskusten. Vid Flekkefjord tar vi av och kör längs den vackra kustvägen mot Stavanger. Vi passerar bl.a Egersund "den vitastaden", med alla sina vitmålade trähus. I Stavanger bor vi på Scandic Stavanger City. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag serveras under kvällen på hotellet.

Dag 3. Stavanger. Efter frukost så går vi kl 10.00 ombord på Rödne Fjord Cruise båt. Denna kommer att ta oss ut på den mäktiga Lysefjorden ( ca 3 tim) och bl.a ser vi den över 700 m höga klippan "Preikestolen". Ombord guidas vi genom fjorden och dess historia. Iland hinner ni snabbt äta lite lunch innan vår lokala guide möter upp och tar oss ut på en ca 3 lång stadsrundtur. Denna genomförs både med buss men även till fots. Vi promenerar i Gamla Stavanger med sina smala kullerstensgränd och vitmålade trähus. På kvällen serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Stavanger. Frukost och en lugn förmiddag. Vid lunch tid (12.00) gör vi en kortare båttur till ut till blomsterön Flor & Fjaere. I land möts vi av en fantastisk trädgårds anläggning med ett blomsterhav som man sällan skådar. Tillsamans med en guide får vi en rundvisning av trädgården som har anlagts av 3 generationer. Området är 50 ha stort och består utav över ca 50.000 olika sorters blommor,palmer och andra exotiska träd. På vissa delar av ön finns små anlagda vattenfall och sten dekorationer. Det serveras en gemensam lunch på ön och ni får sedan egen tid att strosa runt. Vi är åter i Stavanger ca 16.30. Middag på hotellet.

Dag 5 Stavanger-Vrådal. Efter frukost lämnar vi Stavanger för att ta oss till vackra Vrådal i Telemark. Här bor vi på Norges äldsta hotell Quality Straand hotel & resort. Vi bjuds under kvällen på en god middag. Detta är också resan sista gemensamma.

Dag 6 Vrådal-Hemorten. Frukost och vi startar resans sista etapp mot våra hemorter. På passande ställen stannar vi för mat/fika.

Pris kommer inom kort !