Riga-Baltikums största stad

Utflykt till Rundale slott

Riga är världsmetropol för Jugend arkitekturen (Art Nouveau). Ingen annan stad i världen har bevarat så många fantastiska hus i denna stil. Vi besöker även Rundale slott utanför Riga. En storslagen slottsanläggning och det mest betydelsefulla minnesmärket i barock-och rokokostil i Lettland.

Dag 1 Hemorten-Stockholm. Vi avreser under förmiddagenmot Stockholm. I Arboga gör vi ett längre stopp för fika/mat. Siktet är inställt på Värtahamnen där Tallink/Silja´s fartyg avgår kl 17.00. Ombord installeras vi i våra hytter och äter sedan buffé i 1:a sittningen. Kvällen fri för att utforska fartyget. Baren erbjuder säkert något gott att dricka eller varför inte kika in i tax-free butiken som erbjuder varor till fin fina sjöpriser.

Dag 2 Riga + Rundale slott. En lugn morron ombord med god frukost. Ankomst till Riga kl 11.00. Vid bussen möter sedan en lokalguide som kommer att vara med oss hela dagen. Vi gör en rundtur i vackra Riga. Som till viss del gör till fots. I gamla stan ser vi vackra Jugend byggander. I dom centrala delarna av staden finns mer än 700 hus byggda i denna stil. Vi lämnar Riga och beger oss till Rundale Castle. Slottet är byggt i barock-och rokoko stil. Detta var ursprungligen sommarresidens för Kurlands hertig Ernst Johan Biron. Slottet är idag restaurerat  och inrett med tidsenliga möbler. Den stora parken är återställd i fransk barockstil. Tillsamans med vår guide får vi en rundvisning av slottet. På kvällen checkar vi in på centrala Raddisson Blu Hotel Latvija och serveras en gemensam middag.

Dag 3 Riga. Frukost och egen tid på stan. Vi samlas sedan i bussen och åker ner till hamnen. Här kommer vi att göra ett stopp vid en välsorterad butik som gärna hjälper till att fylla era barskåp. Fartyget avgår sedan kl 17.30 mot Stockholm. Ombord serveras buffé.

Dag 4. Stockholm-hemorten. Frukost ombord. Ankomst till Stockholm 10.30. Hemfärd med stopp i Arboga för lunch/fika.