Rallycross VM i Tyskland

Ny tävling på Nürburgring.

Ny rallycross resa till anrika Nürburgring i Tyskland. Följ med oss på en fartfylld vecka i . Vi bor i vackra Koblenz där floderna Rehn och Mosel möts.

Dag 1. Hemorten-Trelleborg. Avresa under förmiddagen mot Trelleborg. På passande ställen stannar vi för fika och mat. Ca kl 20.00 får vi komma ombord på TT-lines färja. Vi får våra hytter och en middags buffé serveras.

Dag 2 Travemünde-Koblenz. Frukost ombord och vi ankommer Tyska Travemünde kl 07.30. Vi tar oss raskt ut på fina motorvägen. Det blir några stopp utefter vägen för mat och fika. På kvällen når vi Koblenz och Hotel Scholz. På kvällen serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Koblenz,Vinprovning. Frukost. Stor del av dagen är fri för egna strövtåg.Koblenz är en av Tysklands vackraste och äldsta städer Här finns många sevärdheter så som slottet Stolzenfels,olika fort,kurfurstliga slottet,basilikan St:Kastor. Man kan också ta en linbanetur över floden Rhen upp till fästningen Ehrenbreitstein. Ett besök vid Deutsches Eck är att rekommendera. Det är här som dom bägge floderna Rhen och Mosel möts. Ni hittar säkert något trevligt ställe att äta lunch på. Under eftermiddagen tar bussen oss till Cochem i Moseldalen. Här kommer vi att prova olika lokala viner. Även chans till inköp. Fina souvenirer att smutta på när hösten sveper in. Återresa till hotellet och middag på egenhand.

Dag 4 Koblenz Nürburgring. Efter frukost bänkar vi oss i bussen och beger oss till Nürburgring ca 6 mil från Koblenz. Här spenderar vi hela dagen på rallycross tävlingarna. I skrivande stund (slutet av jan) så har vi inte så mycket information att ge. Men det kommer info så fort vi vet mera. Biljetter till tävlingarna är förköpta så det är bara att knalla in och välja en bra plats. Efter tävlingens slut åker vi tillbaka till vårat hotell i Koblenz. Kvällen fri.

Dag 5 Koblenz-Nürburgring-Bielefeldt. Frukost och packning av vårat bagage. Vi beger oss upp till rallycross tävlingarna. När dessa är slut så samlas vi i bussen för att åka upp till Bielefeld. Här checkar vi in på Hotel Bielefeldt Johannisberg. Middag serveras på hotellet.

Dag 6 Bielefeldt-Travemünde. Styrkta av hotellets frukost så tar vi oss återigen ut på autobahn. Innan vi åker upp till färjan i Travemünde så tänkte vi besöka det stora shopping centrat Citti i Lübeck. Här finns chans att fylla barskåpet. (OBS:Detta kan bara göras om trafiken flyter på utan köer m.m) Vi åker sedan till färjan och går ombord och installerar oss i våra hytter och äter resans sista gemensamma middag.

Dag 7 Trelleborg-Hemorten.Tidig frukost och ankomst till Trelleborg kl 07.15. Vi åker sedan upp mot våra hemorter.