Österlen 2024

Sveriges Provence

När frukt träden står i full blom är det x-tra härligt på Österlen. Vi kan utlova er några spännande,varierande och innehållsrika dagar.

Dag 1 Hemorten-Simrishamn. Under morgonen startar vi vår resa mot Simrishamn. På passande ställen stannar vi för mat och fika. Resan går via Göteborg, Helsingborg och Malmö för att under eftermiddagen ankomma till Simrishamn och trivsamma Hotel Svea som ligger direkt nere vid havet. Här serveras resans första gemensamma middag.

Dag 2 och 3 Dagsutflykter på Österlen. Förberedda på morronen med goda frukostar möter vi vår lokala guide. Som kommer att vara med oss under dessa utflykts dagar. Så här på våren står alla äppelträd i blom och våren är intensiv. Det är bara att njuta. Vi kommer att ha ett varierat program som vi hoppas kommer att passa alla. Strax utanför Simrishamn hittar vi Autoseum- Ett av Europas förnämsta motormuseum. Här finns bilar,mc,moped,Scootrar,speedway flygplan. Men även samlar modeller,leksaker m.m.Kivik´s musteri med möjlighet att inhandla olika drycker och marmelader m.m. Ravlunda kyrka med Fritjof Nilsson Piratens grav och St:Olof´s kyrka. Vi sveper förbi Glimmingehus,vandrar upp till skeppsättningen Ale stenar vid Kåseberga. Naturreservatet Stenshuvud är fantastiskt. Här kan man ta en liten promenad i bokskogen och se ramslöken och olika orchideer. Vi kommer också att besöka någon lokal konstnär Naturligtvis besöker vi Ystad där vi gör en stadspromenad i den gamla delarna av staden. Även känd från den poppulära Wallander serien. Dignande gula rapsfält och färd på mindre vägar genom fiskelägen längs havet. Vi äter givetvis gemensamma middagar på hotellet.

Dag 4. Simrishamn-Hemorten. Frukost och det är dax att packa in vårat bagage i bussen för att starta vår hemresa. Vi stannar givetvis för fika och mat på passande ställen. Rutten är den samma som på nerresan.