Österlen 2022

Sveriges Provence

När frukt träden står i full blom är det x-tra härligt på Österlen. Vi kan utlova er några spännande och innehållsrika dagar.

Dag 1 Hemorten-Simrishamn. Under morgonen startar vi vår resa mot Simrishamn. På passande ställen stannar vi för mat och fika. Resan går via Göteborg, Helsingborg och Malmö för att under eftermiddagen ankomma till Simrishamn och trivsamma Hotel Svea. Här serveras resans första gemensamma middag.

Dag 2 Dagsutflykt på Österlen. Efter en god frukost tar vår lokala guide ut oss på en intressant utflykt på Österlen. Dagen innehåller många olika upplevelser. Så som Brösarps backar som är ett av Sveriges mest kända naturområden här får vi uppleva Österlens magiska ljus. I närheten finns också Ravlunda kyrka där vi besöker Fritjof Nilsson Piratens grav. Nationalparken Stenshuvud med sin vackra bokskog och artrik flora och fauna. Här växer bl.a Backsippa,Hedblomster,Glansbräken och Sandnejlika m.m. Dom som vill kan ta en promenad och insupa naturen och lyssna till Näktergalen´s sång. Vi besöker även Kiviks musteri som bjuder in till trevlig shopping med goda drycker, marmelader m.m. St:Olofskyrka är också värt ett besök. Ja dagen fylls med många olika sevärdheter. På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 3 Dagsutflykt på Österlen med Ystad. Frukost och vi startar en ny spännande dag.Några platser som vi besöker är Gunnarshögs gård som är känd för sin till verkning av rapsolja.Möjlighet att handla i gårdens butik. Vi åker vidare till Eklaholm´s gård där Petter och Karl-Fredrik bor och driver en fantastisk inrednings butik och en blomster bar. Även känd från det poppulära tv programmet Karl-Fredrik på Österlen Detta är något utav Sveriges Provence Här finns många vackra ting att köpa. Ett måste när vi ändå är i närheten är Ale stenar. Dom som vill kan följa med på en promenad till stenarna. Dagen avslutas med en stadsvandring i vackra Ystad. Åter på hotellet serveras en god middag.

Dag 4. Simrishamn-Hemorten. Frukost och det är dax att packa in vårat bagage i bussen för att starta vår hemresa. Vi stannar givetvis för fika och mat på passande ställen. Rutten är den samma som på nerresan.