Norska Pärlor 2022

Geilo-Flåm-Gudvangen

Många trevliga naturupplevelser kan utlovas. Färd med Bergensbanan och båttur Naeröyfjorden. Trevligt boende på Vestlia Resort i Geilo.

Dag 1 Hemorten-Geilo. Då är resan igång. Vi kör mot Oslo och Hönefoss. Strax svänger vi in i den vackra Hallingdalen och når under eftermiddagen den mycket kända skidorten Geilo. Vi checkar in på vårat hotell. Dom som vill kanske vill ta en promenad i omgivningarna.På kvällen serveras resans första middag.

Dag 2 Geilo-Gudvangen t/r. Efter en god frukost tar bussen oss till järnvägsstationen. Strax efter kl 10.00 kliver vi ombord på Bergensbanen. Vi åker en liten del av denna vackra jänväg som utav många kallas "Världens vackraste järnväg". Flåmsbanan tar oss från Geilo till Flåm. I Myrdal stannar tåget så att vi får möjlighet att beundra den vackra utiskten över fjordar och fjäll. Strax efter 13.00 når vi Flåm. Här kan man snabbt ta något att äta innan vi kl 14.00 går ombord på vår färja som ska ta oss ut på den vackra Naeröyfjorden med destination Gudvangen. Denna finns med på UNESCO´s världsarvslista. Kl 16.00 är vi i land. Ni får lite egen tid att strosa runt i det lilla lilla färjeläget. Bussen möter upp och vi startar återrresan till Geilo. Denna går på en vacker väg över fjället. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

Dag 3 Geilo-Eidfjord t/r. Efter frukost väntar en ny spännande utflykts dag. Vi tar oss upp på Hardangervidda. Här bjuds vi på en mycket karg natur med ett flertal fjällsjöar. Vårt först stopp blir vid Vöringsfossen för lite fotografering. Ett mäktigt vatten fall i två våningar som störtar ner mot Måbödalen. Med buss tar även vi oss ner dit. I det lilla vackra samhället Eidfjord kommer vi att stanna några timmar. Här finns möjlighet till lunch. Och har vi tur så kanske det ligger något stort kryssningsfartyg inne. Efter lunchen besöker vi Norsk Naturcenter- ett upplevelsecenter för norsk natur,klimat och miljö. Här visas en 225 graders panoramafilm över Hardangervidda och Hardangerfjorden. Därefter återfärd till hotellet där middag serveras.

Dag 4 Geilo-Hemorten. Frukost och vi packar bussen för att starta vår hemresa.