Lunchkryssning,Örebro

M/S Lagerbjelke på Örebrokanal,Svartån och Hjälmaren

En trivsam kryssning runt Örebro med M/S Lagerbjelke. Lunch och guidning ombord. På efter middagen besöker vi Tant Grön i Vintrosa. Här finns det ett stort urval av växter. Men även lite inrednings saker,kläder och skor.

Avresa under morgonen till Örebro (ingen paus). Ta gärna med egen fika. Kl 11.00 avgår M/S Gustaf Lagerbjelke från hamnplan. Vi passerar genom stadsbebyggelse med många av stans pampigaste villor och färdes sedan längs stadsparken mor Wadköping med sina fina hus från 1500-1800-talet. Vi slussar sedan i Örebro sluss ner till Hjälmarens nivå och fortsätter på den lummiga Svartån. Vidare mot småbåtshamnen och naturreservatet Oset. Båten fortsätter för en fin rundtur på Hjälmarens minsta fjärd Hemfjärden. Ombord serveras lunch och vi kommer tillbaka till hamnplanen i Örebro ca 14.00.

Här väntar bussen på att få ta oss till den lite annorlunda handelsträdgården Tant Grön i Vintrosa. Här kommer vi att ta en eftermiddags fika och ni har möjlighet att handla växter eller prylar i butiken. Där efter hemfärd

Lunch meny:

Ugnsbakad lax med pesto,parmesan och dillromsås, kokt potatis.