Kryssning till Klaipeda

Nyhet

Minikryssning till Klaipeda i Litauen. Det oupptäckta grannlandet bjuder på Östersjöns vitaste stränder.Europas högsta sanddyner, spännande och närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping.

Dag 1 Hemorten-Karlshamn. Under morgonen avreser vi mot Karlshamn. På passande ställen gör vi längre stopp för mat/fika. Väl nere i Karlshamn så kliver vi ombord och installerar oss i våra hytter. Fartyget avgår kl 19.00. Kvällen är fri. Mat på egen hand, det finns 2 st restauranger. Även bar och shopping möjligheter.

Dag 2 Klaipeda. Frukost ombord och ankomst till Klaipeda 09.00. Vår lokala guide möter upp och vi gör en heldags tur tillsammans. Denna kommer att ske både med bussen och till fots. Klaipeda är Litauens äldsta stad och gamla stan med sina barockbyggnader är mycket sevärd. Bussen kommer också att göra en utflykt till SPA-orten Palanga. Detta är en mycket populär semesterort under sommar månaderna. Här finns östersjöns vitaste sandstränder och Europas högsta sanddyner. Innan vi går ombord på så avslutar vi dagen på Akropolis shoppingcenter. Här finns 250 butiker och en gigantisk mat affär med fina priser på mat och dryck. Våran färja avgår kl 21.00 från Klaipeda.

Dag 3 Karlshamn-Hemorten. Frukost och ankomst till Karlshamn kl 09.00 och vi startar vår återresa. Givetvis stannar vi för mat/fika på passande ställen.