Kroatien,Porec

Härliga halvön Istrien

 

Dag 1 Hemorten- Bad Oldesloe. Under morgonen tar bussen oss söderut mot Helsingborg. På passande ställe kommer vi att stannar vi för fika och lunch. Via korta färjor mellan Herlsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgarden passerar vi Danmark och når under kvällen norra Tyskland och Bad Oldesloe. Här bor vi på Good Morning hotell. Resans första middag serveras.

Dag 2 Bad Oldesloe-Ingolstadt. Styrkta av en god frukost så beger vi oss ut på dom Tyska motorvägarna. Färden går söder ut via Hannover och Kassel. På kvällen når vi Ara Comfort hotell i Ingolstadt. Middag på hotellet

Dag 3 Ingolstadt-Porec. Frukost och vidare resa söderut. Bussen passerar München och styr mot den Österrikiska gränsen. Vi kan nu se dom vackra och höga alperna.Vi kommer att se Mozarts Salzburg på avstånd. Under dagen får vi njuta utav den Österrikiska naturen. Vi åker in i Slovenien och passerar Ljubljana. Vi har nu inte så långt kvar till den Kroatiska gränsen. Och vi når resans mål Porec på Istrien halvön. Här bor vi på trevliga Valamar Hotel Rubin. 

Dag 4-9 Porec. Valamar Hotel Rubin kommer att vara vår fasta punkt under 7 nätter. Hotellet är 3-stjärnigt och ligger ca 200 m från stranden (Brulo Beach). Här finns olika vattenaktiviteter. Hotellet har en färskvatten pool,barnpool och pool bar. Alla rum har AC. På närbelägna dotter hotellet Valamar Diamant hotell finns SPA med möjlighet till olika behandlingar,Fitness center,inomhus pool (Detta mot avgift). Vi äter frukost och middag på hotellet varjer dag.

Till centrum i Porec är det 800 m och ligger vid den västrakusten av Adriatiska havet. 16.000 invånare och har en medeltida stadskärna med gamla hus från olika epoker,kullerstensgränd och kyrkor.Mest känd är Eufrazjeva basilikan. Även en ringmur från 1500-talet. Man kan även besöka Venedig. Det går snabbåtar dagligen.

Så här finns möjlighet till härliga bad och lata dagar i solen. Men vi kommer också att erbjuda 2 st olika utflykter. En hel dag och en halvdag med lokalguide. Program och pris för detta kommer inom kort. 

Dag 10 Porec-Nürnberg. Efter frukost så är det dax att lämna vårat paradis. Resan går som på nerresan genom Slovenien och Österrike vidare in i Tyskland. På kvällen checkar vi in på Arvena Park hotell i Nürnberg där middag serveras.

Dag 11 Nürnberg-Ahrensburg. Dagens mål är är Ahrensburg som ligger nordöst om Hamburg. Här bor vi på Hotell am Schloss där middag och sköna sängar väntar

Dag 12 Ahrensburg-Hemorten. Frukost och vi bänkar oss för resan sista buss dag. Resan med båtarna och färd vägen blir den samma som dag 1.

UTFLYKTER I KROATIEN. BOKAS I SAMBAND MED ATT NI BOKAR IN ERAN RESA.

20/9 Heldag: Bland berg och Tryffeljägare. Ca 9.00-17.00.

Vår lokala Skandinavisk talande guide möter upp vid hotellet. Vi beger oss till den medeltida byn Motovun som ligger på en kulle och har många välbevarade torn,stads portar och stenhus. Vi åker med en shuttelbuss den sista biten och gör en vandring på stadsmuren. Möjlighet atta en fika med utsikt över dalen. Vi befinner oss i "Tryffelmeckat" och kommer att flytta oss mot Livade. Här möter vi en tryffeljägare-som tar oss in i skogen med sina hundar. Vi får vara med och se hur tryffeljägaren jobbar med sina hundar. Efteråt fiortsätter vi till en lokal "Konoba" där vi äter lunch. Denna innehåller givetvis olika inslag av svart tryffel. Pris: 975 kr. Inkl:Buss heldag,lokalguide,shuttelbuss Motovun,entré ringmuren,Tryffel lunch, Tryffeljägare som visar hur man letar.

21/9 Pula och lokala viner. Ca 9-15

Med våran guide tar vi oss till Istriens största stad Pula med sina 65.000 invånare. Här gör vi en gemensam promenad i gamla stan. Här finns Agustus templet som uppfördes för över 2000 år för dom romerska gudinnorna Roma och Roms. Välkänd är också den stora Amfiteatern som Rommarna använde till sina gladiatorspel. Numera kallad Arenan och används som konserscen. Vi fortsätter mot Pazin här kommer vi att bli serverade 3 st lokala viner och en lättare lunch med ost,skinka och bröd. Pris:525 kr. Inkl:Buss halvdag,lokalguide,3 st lokala viner,lättare lunch