Jokkmokks Vintermarknad 2024

Årets coolaste marknad.

Detta är en resa utöver det vanliga.Här kommer ni att uppleva 100% natur, med snö och is som tema.Vi gör 2 st heldags utflykter till Jokkmokks marknad med allt som hör till. Välkommen med norrut.

Dag 1. Hemorten-Luleå. Vår buss tar oss norrut och kommer att köra via Mora och Bollnäs för att i Söderhamn komma ut på E4:an. Under dagen passerar vi den vackra Höga kustenbron. Här kommer vi att göra ett längre stopp för lunch (betalas av var och en) chans att knäppa några fina kort över bron. Vi följer sedan kusten förbi Umeå och når under kvällen Luleå. Efter ankomst serveras en god middag och vi kan sedan krypa ner i sköna sängar.

Dag 2 och 3. Luleå-Jokkmokk t/r  Stärkta av en god frukost lämnar vi Luleå och beger oss till Jokkmokk. Här kommer vi att spendera 2 st hela dagar på den berömda vintermarknaden.Som 2024 är den 419:e i ordningen. Här blandas konst och kultur med livlig commerce. Man hittar b.l.a vacker sameslöjd,handjord knivar,goda korvar,marknadskarameller,skinn och mycket mycket mera. Nere på Talvatis sjön kan man prova på att åka kortare turer med hundspann. Sevärt är också olika utställningar som finns lite här och var på samhället. Vi kan också rekomendera er att besöka Ajtte-Svenskt fjäll och samemuseum. Huvud museum för den samiska kulturen. Smaka gärna på olika norrländska specialiteter. Under eftermiddagen lämnar vi marknaden och beger oss tillbaka till hotellet för gemensam middag. Eftersom vi kommer att tillbringa 2 dagar i Jokkmokk så hinner man även med att åka på längre hundspanns turer eller någon annan aktivitet i skog och mark. Se kommande program. Tänk på att en del längre aktiviteter måste förbokas.

Dag 4. Luleå-hemorten. Efter frukost är det dax att lämna Luleå för denna gång. Med oss i bagaget har vi säkert många trevliga saker och spännande minnen. Vi gör givetvis stopp för mat och fika under vår färd söder ut.

Dags programmet för marknaden kommer ut i början av december 2023.


Samelandsresor i Jokkmokk erjuder diverse olika arrangemang. Så som skoterturer både med och utan guide,hundspann m.m. Titta på deras hemsida www.samelandsresor.com