Jokkmokks Vintermarknad 2022

Årets coolaste marknad.

Detta är en resa utöver det vanliga.Här kommer ni att uppleva 100% natur, med snö och is som tema.Vi gör ett besök i Jukkasjärvi på det berömda Ice Hotel. Heldag på Jokkmokks vintermarknad med allt som hör till. Välkommen med norrut.

Dag 1. Hemorten-Luleå. Vår buss tar oss norrut och kommer att köra via Mora och Bollnäs för att i Söderhamn komma ut på E4:an. Under dagen passerar vi den vackra Höga kustenbron. Här kommer vi att göra ett längre stopp för lunch (betalas av var och en) chans att knäppa några fina kort över bron. Vi följer sedan kusten förbi Umeå och når under kvällen Luleå. Efter ankomst serveras en god middag och vi kan sedan krypa ner i sköna sängar.

Dag 2 Luleå-Jokkmokk t/r  Stärkta av en god frukost lämnar vi Luleå och beger oss till Jokkmokk. Här kommer vi att spendera hela dagen på den berömda vintermarknaden.Som i år är den 417:e i ordningen. Här blandas konst och kultur med livlig commerce. Man hittar b.l.a vacker sameslöjd,handjord knivar,goda korvar,marknadskarameller,skinn och mycket mycket mera. Nere på Talvatis sjön kan man prova på att åka kortare turer med hundspann. Sevärt är också olika utställningar som finns lite här och var på samhället. Vi kan också rekomendera er att besöka Ajtte-Svenskt fjäll och samemuseum. Huvud museum för den samiska kulturen. Smaka gärna på olika norrländska specialiteter. Under eftermiddagen lämnar vi marknaden och beger oss tillbaka till hotellet för gemensam middag.

Dag 3 Luleå-Jukkasjärvi t/r. Efter frukost bänkar vi oss i bussen för att bege oss mot Jukkasjärvi. Kl 12.30 är vi inbokade på en guidad rundvandring på ishotellet.Här ser vi kyrkan, isbaren och de olika rummen och sviterna med sina fantastiska snö och isskulpturer. Isen som hämtas från Torneälv och lämnas sedan tillbaka till älven om våren. Ni får också egen tid att vandra runt på egenhand. Kl 14.00 samlas vi på värdshuset där det serveras en lunchbuffé.Färden går sedan tillbaka till Luleå där middag väntar

Dag 4 Luleå-hemorten. Efter frukost är det dax att lämna Luleå för denna gång. Med oss i bagaget har vi säkert många trevliga saker och spännande minnen. Vi gör givetvis stopp för mat och fika under vår färd söder ut.