Gotland 2023

Midsommar resa till solens och vindarnas ö.

En härlig resa till solskens ön Gotland. Bland rauker och ängar. Boende på Best Western Solhem hotell.

Dag 1. Hemorten-Visby Vi avreser under förmiddagen mot Nynäshamn där vi går ombord på båten kl 12.35 denna tar oss till Visby och Gotland. Ni kommer att få en matkupong och kan själva välja när och vad ni vill äta ombord. Ankomst till Visby 15.55. När vi kommer iland kör bussen oss till närbelägna hotell Solhem där vi får våra rum. Detta blir vår fasta punkt i 3 nätter.

Dag 2. Utflykt Stadsrundtur Visby. Efter frukost så möter vår lokalaguide upp vid hotellet. Vi kommer att göra en stadsrundtur i Visby. Denna är till stor del till fots. Här besöker vi kända platser som Almedalen, Botaniska trädgården och St:Nicolai ruinen m.m. Ni får också tips på var ni kan fira midsommar aftonen. Eftermiddagen fri för egna strövtåg. Middag äter var och en på egen hand

Dag 3 Utflykt Norra Gotland Efter en god frukost beger vi oss med vår lokalguide norr ut på ön. Via en kort färjetur över Fårösund så når vi vackra Fårö. Denna karga del av ön som många kändisar har som sitt favorit tillhåll. Vi besöker ett raukområde där stenformationerna slår oss med häpnad. Gemensam lunch på Fårögården. Middag i Visby på egen hand. 

Dag 4. Utflykt södra Gotland Frukost och vi startar en ny spännande dag med vår lokala guide på den södra delen av ön. Bördigt och frodigt. Vi besöker ett Gotländskt änge med sin speciella flora och fauna. På ett Gotlands besök är Hoburggubben ett måste. Detta är troligen Gotlands mest kända rauk.Färden går också längs kusten utmed havet, vid klart väder kan vi se stora och lilla Karlsö. Vi kommer också att besöka en utav dom många Gotländska kyrkor. En gemensam lunch serveras på Kattlundsgården i Havdhem. Middag i Visby på egen hand.

Dag 5. Frukost på hotellet Färjan avgår kl 11.20 och vi ankommer Nynäshamn kl 14.35. Vi styr nu mot våra hemorter. Vi gör en längre paus för mat och fika i Arboga trakten.

PENSIONÄRS RABATT FRÅN 65 ÅR = 470 KR/PERSON.