Gotland 2022

Midsommar resa till solens och vindarnas ö.

En härlig resa till solskens ön Gotland. Bland rauker och ängar. Boende på Scandic Visby.

Dag 1. Vi avreser under förmiddagen mot Nynäshamn där vi går ombord på båten kl 18.15 denna tar oss till Visby och Gotland. Ni kommer att få en matkupong och kan själva välja när och vad ni vill äta ombord. Ankomst till Visby 21.30. När vi kommer iland kör bussen oss till närbelägna Scandic Visby där vi får våra rum. Detta blir vår fasta punkt i 3 nätter.

Dag 2. Efter en god frukost beger vi oss med vår lokalguide norr ut på ön. Via en kort färjetur över Fårösund så når vi vackra Fårö. Denna karga del av ön som många kändisar har som sitt favorit tillhåll. Vi besöker ett raukområde där stenformationerna slår oss med häpnad. Gemensam lunch på Fårögården. Middag i Visby på egen hand. 

Dag 3. Efter frukost så möter vår lokala guide upp vid hotellet. Vi kommer idag att göra en stadsrundtur i Visby. Som till stor del är till fots. Här besöker vi kända platser som Almedalen, Botaniska trädgården och St:Nicolai ruinen m.m. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag äter var och en själva

Dag 4. Frukost och vi startar en ny spännande dag med vår lokala guide på den södra delen av ön. Bördigt och frodigt. Vi besöker ett Gotländskt änge med sin speciella flora och fauna. På ett Gotlands besök är Hoburggubben ett måste. Detta är troligen Gotlands mest kända rauk.Färden går också längs kusten utmed havet, vid klart väder kan vi se stora och lilla Karlsö. Vi kommer också att besöka en utav dom många Gotländska kyrkor. En gemensam lunch serveras på Kattlundsgården i Havdhem. Middag i Visby på egen hand.

Dag 5. Frukost på hotellet Färjan avgår kl 11.20 och vi ankommer Nynäshamn kl 14.35. Vi styr nu mot våra hemorter. Vi gör en längre paus för mat och fika i Arboga trakten.