Floriaden,Holland 2022

Internationell utställnings och trädgårdsfestival

Passa på att följa med oss på den jättelika utställnings-och trädgårdsfestivalen i Holland, denna arrangeras endast vart 10:e år och håller öppet under 6 månader. Detta år håller man till i Almere.

Dag 1 Hemorten-Trelleborg. Bussen tar oss söder ut mot Götebrorg och vidare till Trelleborg där TT-line tar oss vidare till tyska Travemünde. Ombord installerar vi oss i våra hytter och kan sedan äta en god middagsbuffé

Dag 2 Travemünde-Huizen. Tidig morgon med frukost ombord. Vi bänkar oss i bussen för att via Bremen ta oss mot den Holländska gränsen. Här når vi snart Nordsjökusten och den 3 mil långa vallen eller Afsluitsdijk som den igentligen heter. Denna förbinder provinserna Noord-Holland och Fryslân. Bygget pågick mellan 1927-1933. Här gör vi ett fotostopp vid monumentet. Under tidig kväll når vi vårat hotell Fletcher i Huizen. Gemensam middag serveras.

Dag 3 Floriaden i Almere. Nu är det äntligen dax för oss att besöka Floriaden som är världens största trädgårdsutställning och arrangeras bara vart 10:e år. Floriaden brukar alltid vara något extraordinärt. Här går man runt på egenhand och njuter av dofter,färger och fantastiska landspresentationer. Man har även byggt upp ett spektakulärt växthus komplex. där frukt,blommor,växter och grönsaker trängs med varandra. Fyllda med många intryck är vi tillbaka på hotellet och middag serveras.

Dag 4 Delft-Amsterdam med omnejd. Efter en god frukost på hotellet så beger vi oss söderut till Delft. Här kommer vi att besöka en porslins tillverkning och får se hur man tillverkar det kända Delft blå porslinet. Även möjlighet att shoppa loss i butiken. Efter detta så kommer vi att besöka ostbonden på Clara Maria gård. Förutom osttillverkning så får vi även se hur man tillverkar Holländska träskor. Vi provar olika sorters ost och kan sedan köpa med oss vår favorit hem. Efter detta så går resan in till dom centrala delarna av Amsterdam. Här finns möjlighet till shopping och mat. På eftermiddagen gör vi en båttur på stadens många kanaler. Detta är våran stadsrundtur som tar ca 1 timma. Det är på detta vis som man bäst ser staden. Åter på hotellet så äter vi middag tillsammans.

Dag 5 Huizen-Travemünde. Efter frukost så packar vi in vårat bagage i bussen och startar vår resa upp till färjan. På vägen upp så besöker vi Orchidee farmen i Luttelgeest. Här finns hav av orchideer och flera olika uppbygda exotiska trädgårdar. I en utav dom så kan man se på olika vackra fjärilar. Färden går nu till Lübeck och där kommer vi att besöka ett stort shopping center (Citti markt) där man med fördel kan handla med goda drycker till barskåpet. Men det finns även andra butiker att kika in i. ( Vi hoppas att detta ska gå i lås. Beror på hur trafiken flyter på). Det blir sedan en kort bussfärd upp till Travemünde där vi går ombord på TT-lines färja som under natten tar oss till Trelleborg. Ombord äter vi resan sista gemensamma middag.

Dag 6 Trelleborg-hemorten. Kl 07.00 anländer vi till Trelleborg och har då ätit frukost ombord. Bussen tar oss sedan mot våra hemorter. Vi stannar på passande ställen för mat/fika