Bornholm 2022

Solskensön

Dag 1.Hemorten-Rönne Vi avreser under morgonen mot Ystad och på passande ställen stannar vi för fika och lunch. Innan färjeavgång har vi lite tid över i Wallanders Ystad. Färjan till Bornholm avgår kl 18.30 och beräknas angöra Rönne Hamn kl 19.50. Det blir sedan en kort bussfärd till Griffen SPA hotell. Här checkar vi in på våra rum och det serveras en gemnsam middag på hotellet.

Dag 2. Bornholm. Efter frukost så möter våran lokala guide upp för att ta oss ut på en heldagstur. Bornholm som också kallas Solskensön är inte så stor så man hinner lätt med olika sevärdheter under dagen. Från Hammeren till Dueodde är det bara 40 km. Under dagen kommer vi att passera olika fiskelägen så som Allinge, Gudhjem, Svaneke och vi hinner även med att titta på den mäktiga borgruinen Hammershus som är norra Europas största. Att besöka ett fiksrökeri är ett måste när man är på Bornholm, på Gudhjems rökeri  kommer vi att äta en fiskbuffé med en massa godsaker, b.l.a får vi smaka deras läckra nyrökta sill. Vi kan också se hur man röker sillen. Under dagen besöker vi en klassisk Bornholms rundkyrka. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3. Rönne. Frukost och en dag för egna aktiviteter. Rönne som stad har ca 15.000 invånare och bjuder på trevlig shopping. Att hyra cykel och bege sig ut på upptäcksfärd är väldigt populärt och det finns massor av fina cykelleder. Eller varför inte gå ner till stranden och ta ett dopp. Hotellet har ju också ett eget spa och för hotellets gäster så är det fri enré (ev behandlingar tillkommer). Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Rönne-Hemorten. Efter frukost så bänkar vi oss i bussen och beger oss till hamnen där vår färja avgår kl 10.30. Ankomst Ystad 11.50. Sedan rullar vi på mot våra hemorter. Vi stannar givetvis för fika och lunch på passande ställen.