Bodensjön med blomster ön Mainau

Vi besöker även Lichtenstein och en tur upp på Silveretta.

En resa till både Tyskland,Österrike och Lichtenstein. Varierat program med vackra vyer. Boende i festspel staden Bregenz belägen vid Bodensjöns strand i Österrike.

Dag 1. Hemorten-Göteborg. Bussen kör mot Göteborg. Här kommer vi under eftermiddagen att gå ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss till Tyska Kiel. Ombord installeras vi 2-bäddshytter och vi äter en gemensam middag. Kvällen kan sedan fördrivas med shopping i fatygets butik och  något gott att dricka från fartygets bar. Där det även blir lite enklare underhållning.

Dag 2. Kiel-Fürth. Frukost ombord och ankomst till Kiel 09.15. Vi bänkar oss i bussen och beger oss ut på fina Tyska motorvägar. Dagens mål är Fürth i Bayern. I närheten av Nürnberg. Här kommer vi att äta och sova på Fürther Hotel Mercure Nuernberg West. Vi stannar givetvis under våra resdagar för fika och lunch.

Dag 3. Fürth-Bregenz. Efter en god frukost på hotellet så fortsätter vår resa söder ut. Vi kommer att åka till den lilla vackra staden Rothenburg ob der Tauber. Den fick sina stadsprivilegier 1241 och är omgärdad av en medeltida ringmur och ligger utefter den Romantiska vägen där det finns ett flertal medeltida städer. I Rothenburg på torget vid Ratstrinkstube. Här kan man varje hel timme se det berömda klockspelet "Meistertrunk". En historisk myt. Ett besök i julaffären är också att rekommendera. Här säljs julpynt året runt.Färden fortsätter söderut och vi når den Österriksiska gränsen och staden Bregenz vid Bodensjöns strand. Här kommer vi att bo 4 nätter på Hotel Messmer.

Dag 4-6 Olika utflykter från Bregenz. Silveretta panoramavägen: Denna dag åker vi upp på Silveretta massivet. En fantastisk panoramaväg som tar oss upp på drygt 2000 meters höjd till Bielerhöhe. Här kan man promenera längs Silverettasjön för lite foton. Och vi rekommenderar er att äta lunch på Restaurang Silverettasee,besöka souvenirbutiken och njuta av alperna.Lichtenstein,Vaduz: En utav dagarna beger vi oss till ett annat land. Vi åker till furstedömmet Lichtenstein som ligger mellan Österrike och Schweiz. Här kommer vi att göra en kortare rundtur med stadens lilleputt tåg. Här ser vi b.l.a vinodlingarna som omger staden och slottet ovanför. Möjlighet till lunch. På eftermiddagen gör vi en vinprovning på Hofkellerei des Fürsten von Lichtenstein. Blomsterön Mainau: Vi åker längs Bodensjön för att sedan åka en kortare färjetur till Konstanz. Vi är då strax framme vid blomsterön Mainau. Som är den 3:e största ön i Bodensjön med sina 45 ha. Man promenerar runt på egen hand i parken med alla sina blommor,växter och träd. Här finns även ett Palmhus,Fjärilshus,Barockslottet och Slotts kyrkan. Möjlighet att fika och äta lunch på någon utav de trevliga restaurangerna. Parken drivs som en stiftelse med greve Björn och grevinnan Bettina Bernadott vid rodret. Vi kan lova er en dag att minnas för lång tid framöver. 

Vi äter givetvis gemensamma middagar på hotellet.

Dag 7. Bregenz-Hildesheim. Efter frukost så är det dags att lämna Bregenz. Vi beger oss norrut. Kvällens mål är Hildesheim och Novotel. På kvällen äter vi en gemnsam middag.

Dag 8 Hildesheim-Kiel. Frukost och avresa till Kiel. Om allt går bra så tänkte vi göra ett shopping stopp på Citti varuhuset. Här finns allt möjligt att handla. Så varför inte passa på att fylla upp bar skåpet. På kvällen avgår Stena Lines fartyg mot Göteborg. Vi äter resans sista middag tillsammans.

Dag 9 Göteborg-Hemorten. Frukost ombord. Vi ankommer Göteborg strax efter 09.00. Bussen tar oss den sista biten till våra hemorter.