Stavanger med blomsterön Flor & Fjaere

På denna resa får vi uppleva höga fjäll,grönskande dalar,djupa fjordar och blomsterön Flor & Fjaere. Vi kommer att färdas längs Sörlandskusten mot oljestaden Stavanger. En av dagarna kommer vi att färdas på en sjöresa på Lysefjorden.Här får vi se den 700 meter höga bergsformationen Preikestolen.

Dag 1.Hemorten-Arendal. Vi startar under morgonen och når rätt snabbt den Norska gränsen. Under dagen stannar vi på passande ställen för fika/lunch. Dagens mål är Arendal och Thon Hotel Arendal.. På kvällen äter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2. Arendal-Stavanger. Efter frukost bänkar vi oss i bussen och åker längs Sörlandskusten. Vid Flekkefjord tar vi av och kör längs den vackra kustvägen mot Stavanger. Vi passerar bl.a Egersund "den vitastaden", med alla sina vitmålade trähus. I Stavanger bor vi på Plus Victoria hotell. Eftermiddagen är fri. Middag serveras under kvällen på hotellet.

Dag 3. Stavanger. Efter frukost möter vår lokala guide upp vid hotellet. Och vi kommer att göra en ca 3 tim lång rundtur. Som till viss del sker till fots. Stavanger är Norges oljestad. Vi promenerar också i Gamla Stavanger med smala kuller stens gränd och vit målade hus. Efter detta finns tid att äta lunch. Vi går sedan ombord på färjan som skall ta oss ut på den mäktiga Lysefjorden (ca 3 tim) och bl.a ser vi den över 700 m höga klippan "Preikestolen". Ca 17.00 är vi åter i Stavanger. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Stavanger. Frukost och en lugn förmiddag. Vid lunch tid gör vi en kortare båttur till ut till blomsterön Flor & Fjaere. Iland möts vi av en vacker trädgård med ett blomsterhav. Tillsamans med en guide får vi en rundvisning av trädgården som har anlagts av 3 generationer. Området är 50 ha stort och består utav över 50.000 olika sorters blommor och palmer. Därefter serveras en gemensam lunch och ni får sedan egen tid att strosa runt. Vi är åter i Stavanger ca 17.30. Middag på hotellet.

Dag 5 Stavanger-Vrådal. Efter frukost lämnar vi Stavanger för att ta oss till vackra Vrådal i Telemark. Här bor vi på Norges äldsta hotell Quality Straand hotel & resort. Vi bjuds under kvällen på en god middag.

Dag 6 Vrådal-Hemorten. Frukost och vi startar resans sista etapp mot våra hemorter. På passande ställen stannar vi för mat/fika.