Berlin

Dag 1. Trelleborg. Vi avreser under förmiddagen mot Trelleborg. På passande ställen stannar vi för fika och mat. TT-Lines färja avgår kl 22.00 mot Travemünde. Innan avgång kommer vi att äta resans första gemensamma middag. Ombord installeras vi i våra hytter. Shoppen är öppen för fina inköp.

Dag 2. Travemünde-Berlin 30 mil. Efter en god frukost ombord så ankommer vi till Travemünde kl 07.30. Färden går vidare på fina motorvägar via Hamburg till Berlin. Vi beräknar att vara framme i den Tyska huvudstaden vid lunch tid. Berlin är landets största stad till både till yta och invånare antal (4,4 miljoner).Staden grundades år 1237 och är sedan 3/10 1990 Tysklands huvudstad.

11/5 bor vi på Leonardo Royal Hotel,Berlin. Detta hotell ligger centralt i den östra delen av staden. Direkt vid Alexander Platz.

12/9 bor vi på Abba Berlin hotel (incheckning från 15.00). Hotellet ligger centralt beläget i den västra delen av staden. I närheten av parad gatan Kurfürstendam ( i folkmun Ku´dam). Ni har sedan eftermiddagen fri för egna strövtåg. Att rekommendera är en promenad längs den 3,5 km långa Ku´dam. Denna kantas av många affärer, caféer och restauranger. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3. Berlin. Efter frukost så kommer vår lokala guide till hotellet. Tillsammans med denne kommer vi att göra en ca 3 timmar lång stadsrundtur. Berlin har ju så många spännande sevärdheter. För att räkna upp några utav stadens sevärdheter. Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Tv-tornet, paradgatan Unter den Linden, Siegessäule, Alexander Platz. Listan kan göras lång. Under rundturens gång får ni säkert många tips inför eftermiddagens fria tid. På kvällen samlas vi åter på hotellet för att äta middag.

Dag 4 Berlin-Travemünde 30 mil. Frukost på hotellet  och en lugn morgon. Vi packar sedan in vårat bagage för att bege oss mot Travemünde. På vår väg dit så gör vi ett stopp på Citti vauhuset i Lübeck. (OBS:Ingen shopping på september resan,då vauhuset inte är öppet på söndagar.) Här finns möjlighet att fylla på barskåpet. Men det finns många andra butiker att shoppa i. Kl 22.00 avgår TT-Lines färja mot Trelleborg. Ombord serveras en god middag och vi intar våra hytter.

Dag 5. Trelleborg-Värmland. Frukost ombord och ankomst till Trelleborg kl 07.00. Bussen tar oss sedan upp mot Värmland. På passande ställen stannar vi för fika och mat.