Våren i Holland

2018 med Blomstertåget

Vi möter våren i Holland och har som vanligt ansträngt oss för att göra denna resa till en upplevelse att minnas. Nytt för i år är vi tittrar på dom vackra blomster vagnarna i Haarlem.

Dag 1. Hemorten-Trelleborg. Bussen tar oss ner Trelleborg där vi under kvällen checkar in på TT-lines fartyg som tar oss till Tyska Travemünde. Innan avgång äter vi middag på en trevlig restaurang i land. Därefter går vi ombord och installeras i våra hytter.

Dag 2 Travemünde-Den Haag. Efter en god frukostbuffé ankommer vi till Travemünde. Ombord på bussen sätter vi fart ut på de Tyska motorvägarna. Vi stannar givetvis under dagen för fika och lunch. Vi kör in i Holland och kommer under eftermiddagen ut till Nordsjön. Här kör vi ut på den drygt 3 mil långa vallen eller Afsluitsdijk som binder samman provinsen Noord-Holland och provinsen Fryslân. Ett gigantiskt bygge som uppfördes mellan 1927-1933. Dess historia får vi höra om. Ett foto stopp görs vid monumentet och vi befinner oss mitt ute i Nordsjön. Efter vallen hoppas vi se de första blomster fälten. En färgsprakande upplevelse. På kvällen checkar vi in på Novotel Forum World. Här serveras en gemensam middag.

Dag 3. Keukenhof. Stärkta av en god frukost startar vi en ny spännande dag. Bussen tar oss till staden Haarlem. Här står dom vackra blomster vagnarna uppställda. Allt från blomster smyckade bilar, lastbilar till fantasifulla vagnar. Allt uppbygt av vackra hycinter, växter och allsköns blommor. Dagen fortsätter i blommornas tecken. Vi spenderar resten utav dagen i den vackra blomsterparken Keukenhof. Här njuter vi utav miljontals olika lökväxter och både doft och färg är fantastisk. Tillbaka serveras en god middag.

Dag 4. Amsterdam. Efter frukost startar vi en ny spännande dag. Vi kommer att besöka en bondgård. Här får vi se hur man tillverkar äkta Holländska träskor följt utav ost tillverkning. Här får vi provsmaka gården egen tillverkade ost. Här finns många spännande smaker. Det finns även möjlighet att handla med olika godsaker. Bussen tar oss nu in till dom centrala delarna av Amsterdam. Här har vi lite fri tid att upptäcka staden på egenhand. Under eftermiddagen samlas vi för att göra en gemensam båttur på Amsterdams kanaler. Detta är det bästa sättet att göra en stadsrundtur på. Vi ser dom pampiga köpmanna husen som kantar kanalen men även dom otaliga husbåtarna. Alla i olika skick. Efter detta så åker till den spektakulära Drakbåten Sea Palace. Denna ligger ankrad i hamnen. Här kommer vi att äta en spännande middag. En sk Riijstafel. Det är Kines Indonesisk mat med många olika smaker. Bussen tar oss sedan tillbaka till vårat hotell i Den Haag.

Dag 5. Den Haag-Travemünde. Efter frukost lämnar vi hotellet. Vi kommer att besöka Orchidee farmen i Luttelgeest. Här finns olika tropiska trädgårdar. Och så klart ett hav av orchideer. Ljuvliga fjärillar och flera andra små djur.  Färden går upp genomTyskland. På kvällen är det åter dax för en färjetur till Trelleborg. Ombord serveras en gemensam middag

Dag 6.Trelleborg-Hemorten. Frukost ombord. Bussen tar oss sedan upp genom vårt avlånga land mot våra hemorter.

 

 


خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید فیلتر شکن