Kroatiens pärlband – Makarska Rivieran

  • Våra resor
  • Kroatiens pärlband – Makarska Rivieran

Bo på rivieran i Baska Voda

Makarska rivieran är Kroatiens populäraste område och mellan de två städerna Split och Dubrovnik ligger badorterna som ett pärlband längs kusten. Det finns cykel- och promenadvägar längs med hela kusten vilket gör det lätt att besöka och uppleva nya orter.

Besökare från hela världen lockas till det turkosblåa havet, den dramatiska kustlinjen och pinjeskogen som sträcker sig ända ned till stranden. Biokovos bergstoppar som tronar bakom hustaken utgör en kontrast till den blå himlen.

"Biokovoberget har sina rötter i havet och sina toppar bland molnen" - och går att bestiga via svindlande stigar och spektakulära stup, med milsvidd utsikt över övärlden.

På vår resa bor vi i hamnstaden Baska Voda, som har allt - stränder, en småbåtshamn, mysiga restauranger och vackra promenadstråk. Det är en mindre semesterort på rivieran som ligger ca 10km från Makarska, som är den största orten på rivieran. Här finns en härlig klapperstensstrand och en lång strandpromenad och det går utmärkt att vandra eller hyra en cykel för att upptäcka det vackra landskapet.

Om Resan:

Dag 1 - Avresa

Vi flyger ifrån Oslo och Gardemoen kl. 10.30 och landar 13.20 vid flygplatsen i Split. Väl framme väntar vår transfer som kommer att ta oss ner till Makarska Rivieran och vårt resmål Baska Voda. Här checkar vi in på härliga Hotell Horizont.  Hotellet ligger vid havet med närhet till badstranden.

När vi checkat in kan ni utforska hotellet, poolområdet och stranden. På kvällen äter de som vill gemensam middag på hotellet och sedan är kvällen fri.

Dag 2 - 7

Under vår vistelse här i Baska Voda får ni spendera er tid precis hur ni vill, det finns massor av aktiviteter för både stora och små. Cykla, promenera eller testa vattensport?

I resans pris ingår även 2 st utflykter. En utav dagarna tar vi bussen och vidare med båt till ön Brac där vi besöker det lilla hamnstaden Bol.En utav Kroatiens mest kända badorter med den vackra badstranden Zlatni Rat. Man kan också med fördel promenera längs den långa strandpromenaden. Här ligger flera trevliga restauranger och cafeer. Eller kanske prova på det lokala vinet Stina.

Heldags tur till Nationalparken Krka. Hit tar vi oss med buss och får en rundvisning i parken. En härlig naturupplevelse med stenformationer och vattenfall. Även en fin badlagun. Så glöm inte att ta med era badkläder för ett uppfriskande dopp.

Dag 8 - Avresa

Under förmiddagen blir vi upphämtade av vår transfer som tar oss till flygplatsen i Split. Flyger går 14.00 och vi landar i Oslo igen vid 16.45. Här tackar vi för oss och beger oss hemåt.

خرید ساکس دانلود سریال گلشیفته خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید کریو خرید کریو نمایندگی hp نمایندگی شارپ تعمیرات پرینتر دانلود فیلم خرید vpn اپل خرید فیلتر شکن