Jokkmokks Vintermarknad

2018

Detta är en resa utöver det vanliga.Här kommer ni att uppleva 100% natur, med snö och is som tema.Vi gör ett besök i Jukkasjärvi på det berömda Ice Hotel. Heldag på Jokkmokks vintermarknad med allt som hör till. Välkommen med norrut.

Dag 1. Hemorten-Luleå. Vår buss tar oss norrut. Vi kommer att köra via Mora och Bollnäs för att i Söderhamn komma ut på E4:an. Under dagen passerar vi den vackra Höga kustenbron. Här kommer vi att äta en gemensam lunch. Vi följer kusten förbi Umeå och når under kvällen Luleå. Efter ankomst serveras en god middag och vi kan sedan krypa ner i sköna sängar.

Dag 2 Luleå-Jokkmokk-Gällivare.  Efter en god frukost lämnar vi Luleå och beger oss till Jokkmokk. Här kommer vi att besöka Ajtte, detta är Svenskt fjäll och samemuseum. Här finns olika utställningar och vi får se ett intressant bildspel. Därefter äter vi en gemensam lunch i museets restaurang. Ni har sedan egen tid att strosa runt på samhället. Vi kan rekommendera er att besöka Jokkmokks gamla kyrka samt kika in på Jokkmokks tenn och Silver. Här finns trevliga handgjorda smycken. Under kvällen inviger man marknaden .Vi fortsätter dock till Gällivare där vi checkar in på hotell Lapland. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3 Gällivare-Jukkasjärvi t/r. Efter frukost bänkar vi oss i bussen för att bege oss mot Jukkasjärvi. Kl 11.00 är vi inbokade på en guidad rundvandring på ishotellet.Här får vi se kyrkan, isbaren och de olika rummen och sviterna med sina fantastiska snö och isskulpturer. Isen som hämtas från Torneälv och lämnas sedan tillbaka till älven om våren. Efter rundvandringen äter vi en gemensam lunch på Jukkasjärvi värdshus.Därefter får ni egen tid att strosa runt. Även ett besök i i Jukkasjärvi´s kyrka rekommenderas. Här kan man titta på Bror Hjort´s fantastiska altartavla.Åter på hotellet i Gällivare serveras en god middag.

Dag 4 Gällivare-Jokkmokk-Luleå. Efter frukost lämnar vi Gällivare och beger oss ner till Jokkmokk och marknaden. Här blandas konst och kultur med kommers. På marknaden hittar man sameslöjd, goda korvar,vackra knivar och goda karameller m.m.Men det finns så mycket  mera att uppleva. Nere på Talvatis sjön kan man prova på att åka kortare turer med hundspann.Sevärt är också olika utställningar som finns lite här och var i samhället. Smaka gärna olika norrländska specialiteter. Under eftermiddagen lämnar vi marknaden och beger oss till Luleå för övernattning och middag.

Dag 5 Luleå-Hemorten. Frukost och vi startar vår hemresa. Strax söder om Örnsköldsvik stannar vi för en god lunch på Näske krog. Vi stannar givetvis för fika på passande ställe.

دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید کریو خرید وی پی ان خرید فیلتر شکن خرید کریو خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید فیلترشکن ویندوز خرید کریو خرید vpn Google