Hurtigruten de luxe, Världens vackraste sjöresa

  • Våra resor
  • Hurtigruten de luxe, Världens vackraste sjöresa

2019

Resan längs den norska kusten brukar beskrivas som "världens vackraste sjöresa". Väck din inre äventyrare till liv på den här resan från nordnorges antarktiska vildmark till vackra öar och fjordar längs västkusten. Dramatiska fjordar och ett spännade djurliv och ett spektakulärt landskap. Vi kryssar med M/S Midnatsol som har en stark miljöprofil och modern design. Under hela resan har vi vår reseledare med som gärna hjälper till vid incheckning m.m

Dag 1 Hemorten-Kirkenes. Under tidig morgon hämtas vi upp av vår transferbuss som tar oss till Oslo-Gardemoen. Norwegian avgår kl 09.20 mot Kirkenes där vi landar kl 11.30. Här väntar vår transferbuss som kör till Scandic hotel, Kirkenes. Eftermiddagen fri för egna strövtåg i det lilla gruvsahället med ca 3.000 invånare som ligger vid Barentshav nära både den Finska och Ryska gränsen. På kvällen äter vi våran första gemensamma middag på hotellet.

Dag 2. Hurtigruten. Kirkenes-Vardö-Berlevåg Efter en god frukost så blir vi hämtade av våran transferbuss som tar oss ner till Hurtigrut kajen. M/S Midnatsol avgår kl 12.30. Ombord serveras en god lunch och därefter får vi checka in i våra hytter. Kuststräckan vi kommer att färdas längs är 240 mil och vi lägger till i 33 hamnar på vår väg till Bergen. Vissa hamar är det korta stopp , för lossning och lastning, medan vi på de större orterna gör längre uppehåll. Under eftermiddagen lägger vi till i Vardöy, Norges ostligaste hamn. Vidare längs Varangerhalvön till Båtsfjord och sedan dagens sista stopp i Berlevåg. God middag serveras så klart ombord.

Dag 3. Hurtigruten. Honningvåg-Hammerfest-Tromsö. Frukost. Vi lägger under tidig morgon timma till i Honningsvåg. Här kan dom som vill bege sig ut på en bussutflykt till Nordkap (Ingår ej, men kan bokas ombord). Vi som stannar ombord seglar vidare mot Havöysund och når sedan Hammerfest som är världens nordligaste stad. Lunch serveras ombord. Dom som vill kan gå iland eller njuta utav den vackra naturen på däck eller i panoramasalongen. Middag och vi lägger sedan under sen kväll till i Tromsö, Nordnorges största stad. Här kan man boka in sig på en utflykt till Ishavskatedralen för en stämningsfull midnattskonsert (Ingår ej, men kan bokas ombord).

Dag 4. Stormarknes-Lofoten. Ombord serveras en god och rejäl frukost. Under morgonen når vi Lofoten och Harstad här kan dom som vill följa med på en klassisk utflykt "En smak av Vesterålen " (Ingår ej, men kan bokas ombord). Risöyrenna-kanalen är endast 7 meter djup och grävdes under 1920-talet ut enbart för Hurtigrutten, så att det bildades en genväg mellan Harstad och Sortland. Efter en god lunch så når vi Stokmarknes, där Hurtiruten föddes för drygt 120 år sedan. Här kan dom som vill besöka Hurtigrutens museum. Färden går vidare genom Raftsundet och vi är nu framme vid den spektakulära Trollfjorden, bara 2 km lång och 100 m bred, omgiven av majestätiska fjäll. Om vädret och tiden tillåter gör vi en avstickare in i fjorden. Under kvällen når vi Lofotens huvudort-Svolvaer. Efter middagen kan vi rekommendera er att ta en kvällspromenad i dom vackra omgivningarna. Färden längs Lofoten fortsätter och snart anlöper vi Stamsund, där Lofotsväggens klippor kan studeras. Vi lämnar sedan öarna och styr mot fastlandet.

Dag 5. Korsa Polcirkeln 66 33 N. Frukost. En annan höjdpunkt är när vi seglar förbi bergskedjan "De sju systrarna". Alla sju fjäll är mellan 900 och 1100 meter höga. Vi stannar en kort stund vid Nesna som är en idyllisk gammal handelsstation. Under dagen serveras lunch och middag ombord. Och vi har god tid att ta ett dopp i jacuzzin ute på däck eller bara njuta i panorama salongen.

Dag 6. Trondheim-Ålesund. Vi startar dagen med fartygets goda frukostbuffé. Under tidig morgon anländer vi Trondheim, Norges först huvudstad som tidigare kallades Nidaros. Om man vill så kan man följa med på en guidad stadsrundtur (Ingår ej, men kan bokas ombord). Här får man b.l.a se Nidarosdomen som är Skandinaviens största medeltida byggnad i nygotisk stil. Här har 3 drottningar och 7 kungar blivit krönta. Tillbaka ombord serveras vår lunch. Fartyget går ut mot öppet hav via Trondheimfjorden, vi landar snabbt till i Kristiansund för att därefter gå mot Molde som med sin närhet av golfströmmen även är känd som Rosornas stad. Här ser vi också dom mäktiga Romsdals fjällens toppar. Middag serveras. Och dom som håller sig vakna till midnatt kan uppleva Ålesund som är byggd i jugendstil och som får oss att tro att vi befinner oss i sydtyskland.

Dag 7. Bergen-Voss. Sista frukosten ombord på Världens vackraste kustresa. Innan vi når Bergen har vi några sjömil av facinerande natur framför oss. Så som den vackra Nordfjorden nedanför dem enorma Jostedals glaciären.  Vi lägger också till i Florö som är den äldsta i Sogn och Fjordane kommun och den västligaste i hela Norge. Lunch serveras ombord. Vi tar oss genom den stora Sognefjordsmynningen och till slut kommer vi fram till Bergen (ca 15.30) och det är dags att gå iland. Här möter våran buss upp och vi fortsätter vår resa till Voss och Park hotel Vossevangen där en god middag väntar.

Dag 8. Voss-Hemorten. Efter en god frukost så startar vi våran hemfärd. Turen går upp igenom den vackra Mobö dalen. På dess topp stannar vi till vid mäktiga Vöringsfossen för en fotopaus. Vi kör sedan vidare ut på den storslagna Hardangervidda. Ett kargt landskap som bjuder på en fantastisk natur. Snart är vi då åter tillbaka hemma och vi kan lova att ni har många fina minnen med er i bagaget.

Bokas senast 1/4 eller först till kvarn

 

 

خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید سیسکو خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید کریو خرید vpn اپل نمایندگی hp نمایندگی شارپ تعمیرات پرینتر خرید vpn اپل خرید فیلتر شکن خرید فالوور خرید vpn برای آیفون خرید vpn تلگرام