Gdansk "Smaka på Polen"

Dag 1 Torsby/Karlstad-Karlskrona. Vi avreser med buss mot Karlskrona. Under färden stannar vi på lämpliga ställen för fika och lunch (ingår ej). Kl 19.30 avgår Stena Lines fartyg från Karlskrona mot Polska Gdynia. Efter att vi har installerat oss i våra hytter äter vi middag i matsalen. Ombord finns tillfälle till inköp i fartygets Boardershop.

Dag 2 Gdynia/Gdansk.  Vi ankommer till Gdynia kl 07.30. Efter frukost ombord äntrar vi bussen och reser till lägret Stutthof, som ligger ca 3,5 mil utanför Gdansk. Detta var nazisternas 1:a koncentrationsläger och vi får gå runt på egen hand och titta. Vi åker sedan till Gdansk där vi checkar in på vårt hotell Mercure Gdansk Stare Miasto ”Old Town”. Här har vi sedan lite egentid innan vi på kvällen samlas och äter en spännande meny på restaurang Tawerna Mestwin. Här serveras Kasjubisk mat. Kasjubien är en historisk region i Pommern, som ligger väster om Gdansk. Folkgruppen har ett eget språk- som klassas som ett regionalt minoritetsspråk i Polen. På restaurangen serveras typiska rätter från området. Vår lokala guide kommer att vara med under middagen (dryck ingår ej) och berätta mer. Vi får också uppleva Kasjubisk folklore med sång och musik.

Dag 3.Gdansk-Elblag-Gdynia. Efter frukost på hotellet packar vi in bagaget i bussen och åker tillsammans med vår lokala guide till Elblag. Här kommer vi att göra en annorlunda och trevlig båttur på Elblagkanalen (Polens svar på Göta Kanal). Turen tar ca 2-2,5 tim. Kanalen byggdes under 1800-talet och man färdas inte bara på kanalen - vissa sträckor går även på torra land. Hela kanalbåten dras upp och forslas vidare på räls. Efter denna tur har vi lite tid i Elblag för fika/lunch (ingår ej) innan vi sedan åker mot Gdynia där färjan avgår kl 21.00 mot Karlskrona. Efter vägen och innan vi äntrar färjan äter vi en trerätters middag samt besöker någon lämplig tax-free shop. Ombordstigning på färjan sker ca kl.19.30.     

Dag 4. Karlskrona-Karlstad/Torsby. Färjan ankommer till Karlskrona kl 07.30. Vi ska då ha ätit frukost för att sedan starta vår bussresa åter mot Värmland. Stopp för fika och lunch (ingår ej) på lämpliga ställen efter vägen. Beräknad ankomst till Karlstad omkring kl 18,00

 

دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn
خرید vpn خرید کریو خرید vpn آیفون خرید vpn اندروید خرید وی پی ان خرید فیلتر شکن