Andalusien

Almuñécar - Costa Tropical

Spaniens sydligaste region är känd för sina många soltimmar och sina långa stränder. Under vår resa bor vi i den gamla fiskebyn Almuñécar som haft en betydande ställning i Medelhavets historia sedan staden grundades för ca 3000 år sedan av fenicierna.

Vi bekantar oss med den intressanta stadskärnan, vandrar i de äldsta delarna av Almunécar och förflyttas bakåt i tiden. Kullstenstensgränderna som slingrar sig som en labyrint, arabiska borgen San Miguel, botaniska trädgården och stadens historiska centrum. Vi utforskar den vackra naturen under våra utflykter till historiska platser som Alhambra, Cordoba, till vackra vita byar och till bergsbyn Alpujarras.

Vi bor bra på strandnära Hotel Helios med fräscha och fina rum. Hotellet har underhållning flera gånger i veckan.

Dagsprogram

Dag 1
Vi flyger från Arlanda 13.05 och landar i Malaga 17.25. Där väntar vår chartrade buss som tar oss de ca 9 milen till Almuñécar. Efter incheckning på Helios Hotel väntar buffémiddag i hotellets matsal. Frukost och middag serveras varje dag på hotellet.

Dag 2 – 14
Här på kusten Costa Tropical dominerar det genuint spanska och går inte att jämföra med de ”vanliga” turistorterna på solkusten.  Här är klimatet behagligt, Sierra Nevada skyddar staden från kyliga nordanvindar och skapar ett mikroklimat som gör att man här kan odla exotiska frukter som avokado, papaya, chirimoja, mango, bananer vilket är ovanligt i Europa.
Vi utforskar stadens sevärdheter under vår vistelse, ser slottet Castillo de San Miguel. Bakom slottsmurarna hittar man en fin botanisk trädgård som smyckats med vackra skulpturer och där finner vi också ett feniciskt fisksalteri. Intill ligger även en fågelpark med olika tropiska fåglar som kvittrar för fullt. Besöker marknaden, promenerar och kopplar av med sol och bad i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.

Vi gör också intressanta utflykter till flera av Andalusiens sevärdheter, ett par av dem ingår som till Nerja med sina katedralsliknande grottor och Frigiliana utsedd till Spaniens vackraste by och till byn Mijas Pueblo där vi ser en flamenco-uppvisning.

Vi utforskar den vackra naturen under våra utflykter till historiska platser och vackra byar.

Mijas Pueblo
Mijas Pueblo ligger på sluttningen av Sierra de Mijas, en liten vit by 8 kilometer upp från kusten från Fuengirola räknat. Byn ligger 428 meter över havet och härifrån finns en helt underbar utsikt över kusten, klara dagar kan man se över till Afrika och Gibraltars välkända klippa.

Mijas hör till en av de äkta vita byarna, här får man måla sitt hus i vilken färg som helst bara det är vitt! Byn har smala vindlande gator som är nästan bilfria, endast de med tillstånd får köra in i den gamla delen av staden. Om man inte vill promenera omkring kan man åka åsnetaxi eller hästskjuts. Just åsnorna har gjort Mijas berömt världen runt. Ta också en titt på den ovanliga ovala tjurfäktnings-arena. Här ska vi se en häftig flamencouppvisning!

Cuevas de Nerja  Frigiliana
Europas största grottsystem finns i Nerja, och är vida berömd. Det är naturens egen katedral med flera salar av hängande tappar.  Stalaktitgrottornas salar ligger i halvmörker, och med riktad belysning blir det en häftig magisk känsla. Från grottmålningar och fynd konstaterar man att grottorna varit bebodda 25.000 f.Kr fram till bronsåldern. Det har byggts en konsertsal i en av salarna, och varje sommar hålls här bland annat opera och balettuppvisningar.

Vi fortsätter till den andalusiska bergsbyn Frigiliana, en välmående och charmig bergsby, med smala vindlande gränder och trappor. Byn har vid flera tillfällen utsetts till Spaniens vackraste by, och är en fröjd att utforska. Byn är full av historia, och har varit bebott av både romare, fenicier och araber. Botanisera bland butikerna i de mysiga gränderna. Byn är åtminstone 1000 år gammal och tillhör de sk ”vita byarna” som klättrar längs bergsväggarna, vitslimmade hus och blomsterfyllda gator och fasader.  På bodegorna kan du smaka på det söta Frigilianavinet gjort moscateldruvor. Flera restauranger finns med lokal mat som lockar till en god lunch.

Dag 15
Efter två sköna veckor i soliga Almuñécar tar vi nu farväl för denna gång och beger oss till flygplatsen där vårt flight avgår 18.10, vi landar på Arlanda 22.30.

 

Utflykter  Tillval                                 (Minimiantal 20 personer)

Alhambra och Generalife
Turen går upp mot Granada, vi kan lugnt njuta av den fantastiska naturen på hög höjd . Klippväggar reser sig majestätiskt, naturscener breder ut sig mot Sierra Nevadas vita toppar. Bördiga slätter med oliv- och mandelträd och stora ekskogar.
Alhambra betyder ”Den röda borgen” på arabiska men är också känd som ”Juvelen i Moriska Spanien” på grund av sin skönhet och finns idag med på världsarvslistan. Hela området ger en mäktig känsla, här får vi se kungliga palats med magnifik arkitektur, de unika trädgårdarna som tillhör historiens vackraste och är många hundra år. Drömmen om det kommande paradiset var morernas ledstjärna när de skapade mästerverket Generalife. Vår guide ger oss historien om Alhambra, Spaniens stolthet.  En sagolik dag!

Ronda
Ronda är en gammal traditionell morisk stad men samtidigt väldigt spektakulär med flera sevärdheter varav de mest kända är bron över avgrundsklyftan och en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor. Ronda är känd för att vara konstnärernas och författarnas stad för den inspiration som den spektakulära staden utstrålar.

Cordoba 
Cordoba var en gång huvudstad  i det moriska Spanien under tre hundra år och tros ha varit Europas största stad under det islamiska väldet. Vår svensktalande guide visar stadens historiska arv och till den enastående katedralen Mesquitan som klassas som höjdpunkten av morisk byggnadskonst.  Cordoba är sedan 1984 med på UNESCO:s världsarvslista

Skinkbyn Trevélez
Känd för sin aptitretande lufttorkade skinka, jamon serrano, byn är den högst belägna byn i Spanien 1 476 m. Vägen går genom ett storslaget bergslandskap, vacker och dramatisk natur inramar resan.

دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn
خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید کریو خرید وی پی ان Google
دانلود رایگان فیلم دانلود فیلم خرید کریو خرید vpn Google